top of page
En route
  • White TripAdvisor Icon
  • White Facebook Icon

Activiteiten

IMG_1989.JPG

À VÉLO

Frankrijk is het land van de tour de France.

Een afstand fietsen in het heuvelachtige landschap behoort zeker tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende routes mogelijk, o.a. rondom het Lac des Settons en de fietsen kunnen na gebruik veilig in de garage staan. Uiteraard helpen Sandra en Wouter je graag met het uitstippelen van de routes.

Ook zijn er vele routes mogelijk per Mountainbike (V.T.T.) en werken we samen met Paul Dirkmaat. Hij begeleidt zowel beginners als gevorderden en heeft verschillende mountainbikes op voorraad.

Let op! Na zonsondergang en in het jachtseizoen is het dragen van een gekleurd hesje verplicht. En zorg voor uw veiligheid voor een helm!

IMG_2001.JPG

LA CUISINE

De Bourgogne staat bekend om zijn gastronomische cultuur, zijn verfijnde keuken en zijn vele streekproducten en -specialiteiten. Een 'Bourgondiër’ noemen we iemand die geniet en graag eet en drinkt. De inwoners van Bourgondië houden immers van lang tafelen met lekkere hapjes en met een goed glas wijn. Dat kan in een plaatselijke herberg, maar dat kan ook evengoed in exclusieve sterrenrestaurants. In het nabijgelegen Saulieu zit zelfs een restaurant met twee Michelinsterren.

Lokale gerechten zijn onder andere Boeuf Bourguignon of gestoofd rundvlees, Civet de lièvre of hazepeper en Coq au Vin of haan met rodewijnsaus. Daarnaast kan je er ook de typische escargots of slakken eten of kikkerbilletjes. Maar de bekendste lokale gerechten zijn toch wel de peperkoek, de mosterd uit Dijon, waarmee konijn in mosterdsaus gemaakt wordt, en de crème de cassis, waarmee men heerlijke kir maakt.

IMG_2010.PNG

LES ACTIVITÉS 

In La Cure is het mogelijk om je in te schrijven voor een workshop schilderen. 

Het uitgangspunt is de natuur, het landschap van de Morvan. Het gebruik van teken- en schildermaterialen is bij de workshop inbegrepen. Er zal worden gewerkt met acrylverf. Het is een leuke en ontspannen manier om met je reisgezelschap creatief bezig te zijn en op een andere manier naar je omgeving te kijken.

Daarnaast is het in La Cure het ook mogelijk voor onze gasten om een workshop boetseren te volgen. Er kunnen verschillende producten gemaakt worden van klei die vervolgens gebakken kunnen worden in de oven, waardoor je een eigengemaakt product mee naar huis kunt nemen. Hoe leuk om thuis te komen met zelfgemaakte kunstwerken? Creatief bezig zijn in je vakantie! Of bent u op zoek naar rust? Dan kunt u heerlijk vertoeven in de ligstoelen met een boek.

home-2-4.jpg

​À L'EAU

Voor de watersportliefhebbers ligt er op een goed kwartier rijden het Lac de Settons. Dit stuwmeer in de loop van de rivier la Cure ligt in het hart van de Morvan. Het is een paradijs voor vissers en zonaanbidders. Voor de actievelingen zijn er kano's, zeilboten, waterfietsen en surfplanken ter plekke te huur. De stranden lopen langzaam af en zijn goed geschikt voor kinderen. Rondom het meer zijn er verschillende horecafaciliteiten. Daarnaast is er een leuke wandeling rondom het meer! De oude stuwdam is een bezienswaardigheid op zich en er is ook een klein schoolmuseum. In Chaloux kun je een rafttocht maken. Lac de Chamboux is ongeveer even ver en een wat rustiger alternatief.

58ba052e-f11a-4d62-90f1-9453e0ee96e1.JPG

EN VOITURE

Wouter Jansen is expert op het gebied van oude auto's en dan vooral de Citroen.

Tevens is hij de trotse eigenaar van een Ami 8. Natuurlijk is hij altijd bereid om te vertellen over zijn geliefde automerk! Tevens kan hij je routes geven in de omgeving, zodat je kan genieten van de natuur.

Voor de rit kun je een picknickmand bestellen, zodat je onderweg kunt stoppen op een mooie plek en daar kan genieten van de rust en natuurpracht om je heen onder het genot van heerlijkheden!

IMG_2008.JPG

EN PARLANT

Wil je frans leren spreken? Dan is het goed mogelijk om tijdens je verblijf franse lessen te volgen bij Sandra. Zij is al jaren lerares frans en zij zal haar lessen zo opbouwen dat je het geleerde snel in de praktijk kan brengen door je te begeleiden naar de lokale markten of winkeltjes. Hoe leuk is het om dan gelijk met echte fransen frans te spreken en te merken dat ze je begrijpen en omgekeerd. Zij zal individueel lesgeven of in kleine groepjes, al naar gelang de wens van de cursist. Natuurlijk moet er ook geleerd worden, maar het tempo en niveau wordt naar de cursist aangepast. Hoe leuk om tijdens je verblijf ook nog wat te leren! Tevens kan zij je veel vertellen over de franse gewoontes en de lokale geschiedenis.

En cuisine
En activité
à l'eau
En voiture
En parlant
bottom of page